Golonka podkarpacka z Pilzna to sztandarowy produkt wszystkich barów. Golonka jest tu produkowana wg własnej receptury. Tajemnica smaku tkwi w technologii produkcji polegającej na zastosowaniu odpowiednich przypraw i szczególnych warunków pieczenia.
Golonka podkarpacka z Pilzna to rarytas dla smakoszy, którzy specjalnie dla niej odwiedzają nasze bary. Została także dostrzeżona przez jurorów wielu konkursów. Golonka podkarpacka z Pilzna została wpisana na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, posiada Godło Promocyjne Teraz Polska i odznaczenie w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo Perła 2008.
Od 8 lat corocznie w Pilźnie organizowane jest Święto Golonki ze słynnym Ogólnopolskim Konkursem Jedzenia Golonki na Czas.
- Święto Golonki Podkarpackiej z Pilzna 2012
- Święto Golonki Podkarpackiej z Pilzna 2013
- Święto Golonki Podkarpackiej z Pilzna 2014
- Święto Golonki Podkarpackiej z Pilzna 2015
- Święto Golonki Podkarpackiej z Pilzna 2016
- Święto Golonki Podkarpackiej z Pilzna 2017
- Golonka Podkarpacka z Pilzna Przysmakiem Ziemi Podkarpackiej